2015-06-30_rekond_2.jpg
2015-06-30_rekond_2.jpg

Våra produkter


Tjänster

SCROLL DOWN

Våra produkter


Tjänster

Polering

När man polerar bilen får man bort den oxiderade ytan på lacken som blivit matt och har tappat färg och lyster pga ålder, sol, salt och andra faktorer. Man får även bort ytliga repor samt ”tvättrosor” som kan uppstå vid maskintvätt. Lacken får tillbaka sin färg och lyster- så som när bilen var ny!

 

Vax

Vid vaxning av bilen får du tillbaka lystern i bilen samt att lacken konserveras/skyddas. Det blir dessutom betydligt lättare att hålla bilen ren då det skapas en skyddande hinna på lacken. (Hållbarhet på vax ca 3-4 månader).

 

Invändigt tvätt

Vid invändig tvätt blåser vi ur bilen med hjälp av luftkompressor. Det gör vi under alla stolar och säten och andra ställen där dammsugaren har svårt att komma åt. Därefter dammsugs bilen med våra professionella industridammsugare med dubbla motorer som har en stark sugförmåga. Vi får då upp den smuts i mattor och säten som en vanlig dammsugare inte klarar av. Vi torkar panelen, dörrsidor samt all annan plast i bilen. Vi blåser även rent alla ventilationshål, speglar (insteg) mm. Vi avslutar med att tvätta alla rutor på insidan samt utsidan.

 

Utvändig tvätt

Vid utvändig tvätt börjar vi med att spola ner hela bilen med alkalisk avfettning. Vi låter det ligga på ett par minuter så att den får lösa upp all olja, fett och annan smuts som sitter på bilen. Sedan spolar vi av bilen grundligt med högtryck. Därefter tvättas bilen med svamp och vaxschampo. Vi använder oss alltid av två olika svampar, en för nedre delen av bilen och en för övre delen.

 

Läder rengöring | läder impregnering

Genom att tvätta lädret med ett speciellt medel får vi rent smutsigt läder utan att det tappar sin färg. När vi har gjort detta, som torkar ut lädret, impregnerar vi det så det behåller sin mjukhet. Vår impregnering skyddar även från UV-ljus som solen bildar och är en stor orsak till varför skinn spricker och förlorar sin mjukhet samt färg.

 

Klädsel | tygtvätt

Vi använder oss av en professionell kemmaskin som vi fyller med vatten och miljövänligt rengöringsmedel. Vi täcker tyget med medel samtidigt som vi suger upp det. Vid extra svåra fläckar upprepas proceduren upprepas 2-3 gånger beroende på hur pass hårt smutsen sitter i tyget.

 

Glasförsegling

Ett medel som vi kan lägga på alla rutor, det fungerar på så sätt att det avvisar smuts samt regnvatten. Man behöver knappt använda vindrutetorkarna då vattnet glider av i stora droppar när man kör och du får en bättre sikt i bilen.

 

Polering av lyktor/strålkastare

Många strålkastare får nedslag på besiktningen p.g.a. defus ljusbild. Detta beror ofta på att strålkastarna blivit så pass utsatta för stenskott, salt samt solblekning. Det medför att de får en dimmig beläggning och släpper inte ut det ljus som krävs för att det ska räknas som en säker bil vid kvälls/nattkörning. I många fall kan du slippa köpa nya strålkastare - som ofta kostar tusentals kronor. Lämna in bilen till oss så slipar vi rent strålkastarna samt polerar upp dem med speciella verktyg och medel avsedda just för detta. Se gärna våra före och efter bilder på detta.

 

Motortvätt

Vid motortvätt rengörs hela motorutrymmet samt insidan av huven från oljespill, damm och annan smuts. Vi lägger på avfettning och spolar rent med högtryck på de motordetaljer som klarar detta. Andra delar skrubbar vi med borste och torkar med trasa. Därefter ser vi till att återfetta alla slangar och all plast så att de inte torkar ut och spricker.

 

Cabriolet impregnering

Vi tvättar tyget på din cabriolet och behandlar det med impregneringsmedel som är både smuts- och vattenavvisande.

 

Lackförsegling | lackskydd | lackkonservering

Lackskydd läggs på i samband med polering eller på nylackade/nya bilar. Vi jobbar med de ledande lackskyddmsärkena som finns på marknaden. Vi väljer alltid miljöanpassade. Lackskyddet skapar en hinna som stänger igen alla porer i lacken och ger en skyddande effekt mot uv-strålning, salt  och behåller bilens färg samt lyster. Det förhindrar även smuts från att fastna i lacken och blir därmed mycket enklare att hålla rent.

 

KERAMISK LACKSKYDD | CERAMIC PAINT COATING

Den senaste tekniken inom lackskydd som läggs på bilen i samband med polering på alla hårda ytor inklusive plast, glas och fälgar. Ceramic Paint Coating är ett glaskeramiskt lackskydd som ger en oerhörd hård yta som står emot alla typer av tvättkemikalier och minskar risken för tvättrepor. Lackskyddet ger en vatten - och smutsavvisande yta mot oxidation, luftföroreningar, vägsalt, UV-strålning, insekter mm.  Vi erbjuder olika paket av det keramiska lackskyddet vilket innebär att man har valmöjligheten att välja fler lager av skyddet som ger bättre och mer långvarigt skydd som vi även ger en servicegaranti på 6 år med rekommenderad servicekontroll var 24:e månad eller 5 000 mil. 

 

10 GÅNGER TVÄTTKORT

Vi erbjuder ett 10-gånger tvätt kort för 10 st utvändiga handtvättar. Fördelen med detta tvättkort är att man får en invändig lätt städ varje gång man använder kortet utan extra kostnad. Pris för detta kort är 4000 kr